Leerlingen van het Amadeus Lyceum in Vleuten lopen een dagje mee bij Brasa

 

 

Datum: 23-03-2015logo Amadeus

 

 

Wij vonden het heel leuk om bij Brasa stage te kunnen lopen. Het was anders dan we hadden verwacht bijv. we dachten  dat een ambulant hulpverlener/ rouwtherapeut alleen naar gezinnen ging met problemen, maar het was voor veel meer dingen. Ilja en haar collega’s begeleiden cliënten in de praktijk en daar mochten we allerlei vragen over stellen aan Ilja en Marielle ., haar collega.

Ilja gaat bijv. ook naar scholen, waar kinderen met problemen zitten. Dat kan van alles zijn. Door dat er bv. Iemand ziek is in het gezin, de ouders zijn gescheiden of er is iemand overleden.

Wij mochten mee naar zo’n speciale school ( SBO) daar hebben wij een jongen ontmoet die met Ilja over zijn problemen praten. Wij waren verrast dat deze persoon ons zijn problemen gewoon durfde te vertellen.  Want het is niet niks wat die persoon heeft mee gemaakt. Hij heeft ons ook nog een rondleiding door de school gegeven.

Na het bezoekje aan de school gingen we terug naar de praktijk daar was nog een cliënt met zijn moeder ook die personen waren heel open. Zij hebben precies verteld wat er bij hun aan de hand is en hoe ze daarbij geholpen worden door Brasa. Wij vinden het bijzonder dat zulke jonge kinderen met hun eigen persoonlijke problemen zo open daarover kunnen zijn. Wij vonden de stage leerzaam en weten nu wat een ambulant hulpverlener en therapeut inhoud en wat ze precies doen. Wij zijn Ilja heel erg dankbaar dat we stage mochten lopen en dat we met de kinderen ( cliënten) konden praten!

Wei Wei Hu en Romy Oelen